Madžarska

PecsMeceki

Dobrodošli!

Udruga Vinske ceste  Pécs-Mecsek  započela je s radom 2005. godine i od tada pronosi dobar glas Pečuškog vinogorja,i na raspolaganju  vinarima i drugim dionicima vinsko-turističkih aktivnosti.   

Prilikom osnivanja udruge imali  smo dvojaki cilj: zajednički, prvenstveno marketingom pomagati obiteljskim gospodarstvima  i značajnijim vinarima Pečuškog vinogorja,  usmjeravajući pažnju javnosti na vrijednosti i sve bolju kvalitetu pečuških vina. S druge strane smo pobornici popularizacije konzumiranja kvalitetnih vina te očuvanja  naših gastrokulturnih vrijednosti .

Manje je poznato, da su, uz naše poznatije susjede  (Villány i Szekszárd), Pečuh i okolica bogati nasadima kvalitetne loze i dobrim vinima, a poznavanje bogate vinarske i vinogradarske prošlosti Pečuha je, uz nove,moderne brendove grada, počela padati u zaborav.

Srećom, uspjeli smo tome stati na kraj . Danas u Pečuhu svi restorani koji drže do sebe na vinskoj karti nude i izvrsna pečuška vina. Pečuški vinari postižu značajne uspjehe na regionalnim i državnim izložbama vina, i, što je najvažnije , kod potrošača je u nastajanju svijest o značaju domaćeg, i redovito traže mjesne proizvode, domaće gastronomske vrijednosti.

Zaštitni znak Udruge  je vino cirfandli, mjesni specijalitet. To je uvriježena sorta na području   Szigetvár-Turbéka sve do  Mecseknádasda, naravno,uz velike klasike kao što su  sauvignon blanc, pinot noir, cabernet franc, merlot ili chardonnay, koji također dobro uspijevaju na obroncima Mecseka.

Nije sporno da je vino proizvod od povjerenja. Upravo stoga smatramo vrlo važnim pojavljivanje na otvorenim manifestacijama , koje nam pružaju priliku za osobni kontakt s potrošačima koji nakon degustacije i razgovora postaju otvoreniji prema pečuškoj kapljici. Naša web stranica služi istom cilju  - dati priliku za što bolje upoznavanje pečuških vinara I njihovih izvrsnih proizvoda!  Pridružite se i Vi našoj sve većoj obitelji, nazdravljajte češće s pečuškim vinima, I uživajte u domaćim okusima!

Želim vam ugodno surfanje po našoj stranici i po Vinskoj cesti Pécs-Mecsek!

Uz pozdrave,

Gonda Tibor

Predsjednik udruge Vinske ceste Pécs-Mecsek  

COOLIN - Hrvatska

Sanja Čugalj, Borisa Kidriča 100, 31324 Jagodnjak, Hrvatska, tel - +38531745517, fax - +385745518

 

hucr logo turism hr

IPA logo2-HR